Austrija - zemlja čarobnih prirodnih ljepota

Najbolje od Alpa. Uz Milku :)

Postoje ta neka mjesta na našoj plavoj planeti gdje jednostavno sam pogled na prirodne ljepote oduzima dah i ostavlja bez riječi. Takvih mjesta je zapravo jako, jako puno.  Jedno od njih, nama ujedno i geografski blizu, mala je zemlja udaljena samo par sati vožnji i dva granična prijelaza.

Austrija je do kraja 1. svjetskog rata bila središte Austro – Ugarskog Carstva  koje je stoljećima bilo demonstracija moći u Europi. Danas je Austrija Savezna republika sačinjena od devet pokrajina i ujedno jedna od najbogatijih zemalja članica EU. 


Austrija jezera


Ona je kolijevka klasične glazbe i dom Haydna, Mozarta i  Bethovena, psihoanalitičara Freuda,  Sacher torte i bečke šnicle. Prošarana je kilometrima staza svjetski poznatih skijališta, nacionalnih parkova I prirodnih rezervata zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, ali ono što možda najviše oduzima dah, čarolija je austrijskih jezera. 

Bad Aussee, Bad Ischl, Zell Am See, Wolfgangsee, St.Gilgen i Strobl, neka su od tih plavih, zrcalnih jezera okružena bijelim vrhovima austrijskih Alpa i omeđena meditativnom zelenom bojom livada i šuma. Pogled na njih se urezuje duboko u pamćenje. Iskustva i sjećanja su na kraju krajeva ono što skupljamo kroz život i što nas obogaćuje. Koliko ste vi bogati po tom pitanju?

  Prethodni članak Sljedeći članak