Black Friday

Dan kad si u lovu na popuste brži od Speedy Gonzalesa!

Shopping groznica na dan mega popusta već je pred vratima. Ove godine svečano se održava 23.11. ;) Sigurni smo da ste već u lovu na najbolje popuste, no prije toga pročitajte ove top zanimljivosti o Black Friday-u!

Zašto vas Black Friday tjera na kupovinu?

Vidjeli ste one snimke gužvi u dućanima i pitate se; što tjera ljude na takvu shopping groznicu? Prema istraživanju Lindsay Sakraide koja radi za poznati Target, Black Friday izaziva veliko uzbuđenje u ljudima. Mnogi lov na najbolje popuste pretvore u obiteljski događaj ili druženje s prijateljima. 

Tako i vi možete organizirati pravi obiteljski party povodom Black Fridaya. Čak se ne morate niti gužvati u dućanima. Napravite kokice, posjednite sve za računalo i klik na Ponudu Dana - tamo ćete naći za svakoga ponešto. ;)

Zašto samo jedan dan, kad može biti cijeli vikend? 

Tako bar misle u Meksiku gdje su uveli El Buen Fin („Dobar vikend“). Ovaj pandan Black Friday-u postoji od 2011. godine kada je država pomaknula službeni praznik Meksičke revolucije kako bi stvorila spojeni vikend od tri dana. Na El Buen Fin trgovine rade dulje, imaju posebne promocije i zabava traje dok god ima što za kupiti.

Brže, više, dalje!

Black Friday groznica širi se sve više svake godine. Prošle godine je samo u Americi potrošeno više od 680 milijardi dolara, a potrošnja raste iz godine u godinu. Osim toga, sve više zemalja preuzima običaj Black Friday popusta, već sada se odvija u više od 15 zemalja diljem svijeta. U Hrvatsku je Black Friday stigao 2014. godine i od tada postaje sve popularniji.

Black Friday pobijedio božićni shopping?

U davna vremena, istinska shopping groznica obilježavala je samo predbožićno vrijeme. Tjedni prije Božića privlačili su najviše kupaca u potrazi za najboljim poklonima. Međutim 2001. godine Black Friday je uvjerljivo nadvladao predbožićni shopping po broju kupaca i s tom se tradicijom nastavilo i svake godine nakon te.


Popusta je mnogo, kako znati gdje su najbolji?

Bez planiranja, ništa! Sastavi popis onoga što želiš kupiti i traži prema njemu. Prijavi se na newslettere web shopova koji te zanimaju kako bi prvi dobio obavijest o popustima. Ako imaš previše toga za kupiti i ne stigneš sve sam, angažiraj minione ili zagnjavi naše djelatnike koji će rado pomoći savjetom ili preporukom ;) na:

  Prethodni članak Sljedeći članak