Bojanje kose

Kako se odlučiti za boju kose

Postoji jedno ustaljeno pravilo kod žena. Kad su željne promjene u životu ili kad se nađu u vrtlogu promjena, žene obično vole započeti "novo životno poglavlje" promjenom frizure i boje kose. To je jednostavno tako.

Možda na prste jedne ruke možete nabrojati žene iz nekog svog kruga koje nisu mijenjale boju kosu, bilo da se radi o drastičnoj promjeni ili samo diskretnoj promjeni u vidu pramenova.

Ukoliko se  odlučite na plavu boju kose, morate biti spremni na česte odlaske frizeru , obzirom da je i najmanji izrastz odmah vidljiv i nije pretjerano estetski privlačan. 

Također valjda  imati na umu da plava, bojana kosa zahtijeva puno više njege i raznih preparata kao i redovite odlaske na šišanje vrhova. 

ponudadana, kosa

Ako ste pak pobornica nešto prirodnijeg izgleda, za vas je svakako neka od mnogobrojnih smeđih nijansi kose oko kojih se ne treba previše brinuti, kao što je to slučaj kod plave boje. Smeđe nijanse se također preporučuju i za kosu koja je inače problematična - slaba, suha ili ispucala.

Crvene nijanse kose s druge strane zahtijevaju zdravu kosu i uredno podšišane vrhove jer će u suprotnom frizura djelovati isprano i neuredno. U ovom slučaju se najbolje obratiti profesionalnom frizeru s kojim u dogovoru birate nijansu poštujući boju očiju i tena.

  Prethodni članak Sljedeći članak