Kosa zimi

Redovita njega u zimskim mjesecima je neophodna

Jednako kao koža, tako i naša kosa reagira na godišnja doba. Logično, zima i ljeto joj nisu prijatelji. Ekstremno visoke i ekstremno niske temperature nikako ne pogoduju zdravlju i prirodnom sjaju kose.

Osim niskih zimskih temperatura, kosa ne voli ni često nošenje vunenih kapa, isušen zrak zbog centralnog grijanja, vjetrove i sve silne „radosti“ koje zima nosi sa sobom. Osim isušene, beživotne kose, dobit ćete i nekoliko lasi viška na četki ili češlju obzirom da u prijelaznom, jesenskom razdoblju, kosa više opada. 

njega kose, ponudadana

Nema razloga za pretjeranu brigu obzirom da je to normalna pojava, naravno ukoliko se ne radi o više od recimo stotinjak lasi dnevno,  a u tom slučaju bi se možda ipak trebali obratiti stručnjaku. Zimi pripazite da unosite dovoljno vitamina i ostalih vrijednih nutrijenata obzirom da se na kosi itekako odražava ono što unosimo u organizam. 

Također, pomozite si nekim od mnogobrojnih preparata na tržištu koji su namijenjeni upravo za takve situacije i probleme.  Maske, regeneratori, pakunzi ili ampule za suhu kosu, izbor je na vama. Svakako je u međuvremeno poželjno redovito šišati vrhove kako bi kosu što dulje održali zdravom i sjajnom te joj omogućili normalan rast i zdrav izgled. 

  Prethodni članak Sljedeći članak