Kako održavati bojanu kosu?

Kosa tretirana bojom zahtijeva više brige

Sigurno ste barem jednom u životu mijenjali  boju kose, bilo da se radi o bojanju cijele kose ili pramenova. Mijenjanje boje kose je svejedno svojevrsni "novi početak" nakon kojega se osjećamo spremni za nove pobjede. :) Promjene su uvijek dobrodošle! 

Sve je to odlično, ukoliko uz estetiku obraćamo pažnju i na zdravlje kose za koju je potreban  cijeli niz preparata koji će zaštititi kosu. Boja kose za koju se odlučimo, logično, što dulje mora zadržati svoj sjaj, vitalnost i obujam. Kako bi tome bilo tako, preporučuje se korištenje šampona, regeneratoram maski i pakunga prilagođenih bojanoj i tretiranoj kosi. 

bojanje kose, ponuda dana

Naravno u kategoriju izrazito osjetljive kose smatra se plava nijansa, dakle kosa koja je bila tretirana blajhom i hidrogenom - kemikalijama koji mogu naškoditi zdravlju kose.Stoga su pakung i maska obavezni. 

Također, trudite se ne sušiti kosu fenom jer je toplina pogubna za obojanu kosu. Ako nemate izbora i ne možete čekati da vam se kosa prirodno osuši, onda namjestite sušilo na najmanje i krenite. U svakom slučaju, pazite na zdravlje i vitalnost svoje kose jer će doći godine kad će vam biti žao što se niste malo dodatno potrudili kako bi je što dulje održali takvom :)

  Prethodni članak Sljedeći članak