Crikvenica - mirna kvarnerska oaza

Mali gradić je nositelj plavih zastavica

Naš plavi Jadran, brojni otoci razbacani po tom plavetnilu i plaže kojih bi se posramile puno razvikanije morske destinacije, iz godine u godinu privlače sve veći broj turista, ali i onih kojima naša obala postaje trajno mjesto za život. Jedan od tih pitomih, za miran život idealnih gradića je i Crikvenica.

Još od 19 stoljeća počinje se s organiziranim turizmom u tom gradiću. Od tada je Crikvenica jako napredovala u svakom pogledu. Puno pažnje se posvetilo uređenju i održavanju pa plaže na Crikveničkoj rivijeri krasi čistoća mora, ukrašene dugačke šetnice koje odišu mirisnim mediteranskim duhom te općenito raznolikost u izgledu i ponudi. 

ponudadana, crikvenica

Crikva, kako joj tepaju, može se podičiti lijepim pješčanim i šljunčanim plažama, ali i malim, pitoresknim uvalama za one koji žele privatnost. Tu su i brojni sportsko - rekreacijski centri i sadržaji prilagođeni za obitelj i djecu. Ona obiluje  bogatom ponudom lokalnih konoba, restorana i vinarija gdje ćete se hedonistički prepustiti uživanju u mediteranskim delicijama. 

ponudadana, crikvenica

Ljeto vrvi i brojnim zabavnim i kulturnim manifestacijama koje šetnicu i plaže pretvaraju u osvijetljene, simpatične pozornice čiji sadržaj drži budnima sve generacije.

Zahvaljujući visokokvalitetnoj čistoći mora, plaže u Crikvenici - Balustrada, Gradska plaži, Dramlju - Omorika i Selcu - Poli mora, Rokan, bazeni Hotela Varaždin su godinama nositelji Plave zastave, vrijednog europskog priznanja.

  Prethodni članak Sljedeći članak