Selce, ugodno mjesto za boravak kroz cijelu godinu

Odmor po želji svakog turista

Primorski gradić smješten je u pitoresknoj uvali i nalazi se nekih 40km južno od Rijeke. Kroz posljednjih nekoliko godina stasao je u ozbiljnu turističku destinaciju. Svojom blagom klimom, uređenim plažama i infrastrukturom privukao je investitore koji su prepoznali potencijal, što je pak rezultiralo povećanim brojem noćenja i dolazaka turista.

Selce godišnje ima više od 2.500 sunčanih sati, prosječna ljetna temperatura iznosi 25°C , a godišnja 14°C  što ga čini i više nego ugodnim mjestom za boravak kroz cijelu godinu. 

Sezona je tako "rastegnuta" s ljetnih mjeseci na veći dio godine pa ona počinje bookinzima od Uskrsa pa sve tamo do kraja listopada.

selce

Plaže u Selcu, kao uostalom i većina naših plaža, osobito na Kvarneru, nositeljice su plave zastavice koja ukazuje na visoki stupanj čistoće i sigurnosti za kupanje. One svakako dominiraju ovim mjestom pa se protežu jedna za drugom i do nekoliko kilometara prema sjeveru.

Najpoznatija među njima je uvala Slana koju krasi posebna bistrina i plavetnilo mora.

Osim brojnih apartmana, soba i hotela, Selce svojim gostima nudi i korištenje iznimno popularnog autokampa čiji je kapacitet predviđen za čak 1.500 gostiju koji guštaju u hladu i mirisu mediteranske flore.

selce

U svakom slučaju, ovo je jedno od onih mjesta možete posjetiti tijekom cijele godine, a ne samo u špici sezone. Obzirom da se nalazi na sjeveroistočnom rubu Kvarnerskog zaljeva, prilično je dostupno i prometno povezano od kud god se uputili prema njemu.

Dugačka šetnica kao stvorena je za okrepljujuće šetnje i rekreaciju. 

Tu su naravno i brojni ugostiteljski objekti koji nude svoje lokalne delicije pa je svakako preporučljivo nakon tih šetnji sjesti na okrepljujući ručak ili večeru i čašu vina.

  Prethodni članak Sljedeći članak