Dramalj - savršena simbioza s Crikvenicom

Malo kvarnersko mjesto, stvoreno za veliki, dugački odmor :)

Jako puno malih gradića i mjesta na našoj lijepoj obali doslovno je stvoreno za miran, opuštajući odmor i dane u kojima nam je cijela misija napuniti baterije za nadolazeće radne pobjede i ujedno se opustiti od onih koje su iz nas :) Takav je i Dramalj, turističko mjesto povezano šetalištem uz more s Crikvenicom.

Mjesto broji manje od 2 tisuće stanovnika, a oni su praktički svi logično zaposleni u turizmu i ugostiteljstvu. Dramalj je izrazito turističko mjesto s brojnim  vilama i novosagrađenim zgradama s apartmanima uz hotelsku ponudu i odmarališta koja su tu već dugi niz godina. 

dramalj

Na poluotoku Kačjaku, koji predstavlja taj početni, rubni dio mjesta nalazi se turističko naselje s bungalovima i nekoliko sportskih terena pogodnih za rekreaciju te disco-klubom i restoranom s pogledom na otok Krk. 

Ljepoti ovog malog turističkog mjesta svakako doprinose i  prirodne pogodnosti: blaga mediteranska klima i vegetacija, čisto more i pregršt sunčanih sati.

dramalj

Dramalj ima i uređene plaže koje nude razne sadržaje, a neke od njih su dobitnice plave zastave za urednost i čistoću. 

Osim toga, tu su i lokacije na kojima se održavaju mnoge zabavno - kulturne manifestacije, poput Ljetnog karnevala koji je na području Kvarnera dio tradicije i povijesti i kao takav nezaobilazan u bilo kojem manjem ili većem mjestu.

  Prethodni članak Sljedeći članak