Solarij

Uravnoteženo izlaganje UV zrakama prije ljetnih temperatura

Mnogi prije ljeta obavezno odlaze u solarij kako bi pripremili kožu za visoke temperature i postigli željeni brončani ten. On nas može učiniti privlačnijima i zadovoljnijima, ali to ne znači da ne morate biti na oprezu prilikom izlaganja tom umjetnom izvoru UV zraka. Kao i u svemu u životu, bitna je umjerenost i postizanje balansa. 

Solarij u umjerenom količini pospješuje stvaranje zaštitne funkcije stanica kože pa se čak i preporučuje u proljeće kao priprema za ljeto. 

ponudadana, solarijž

Prije vrućih, sunčanih mjeseci izrazito je  važno omogućiti koži stvaranje zaštitnog mehanizma protiv jakog UV zračenja. Prije odlaska u solarij valja imati na umu nekoliko stvari kojih se dobro pridržavati. 

Ako ste žensko i svakodnevno nanosite šminku, obavezno je prije odlaska u solarij skinite.  

Jednako tako, preporučljivo je napraviti peeling cijelog tijela kako bi uklonili sve mrtve stanice s površine kože. 

ponudadana, solarijđ

Svakako se treba i posavjetovati s osobom koja je zaposlena u solariju oko minutaže boravka u njemu, što naravno ovisi o vašoj specifičnoj koži i njenoj puti. Ovisno o tipu solarija u koji idete ili ćete tek ići, pobrinite se za neki onovni stupanj higijene. 

To znači da bez obzira na čistoću i urednost, sami prebrišite površinu na kojoj ćete ležati, ako se radi o ležećem solariju. Hidratantne kreme i losione smatrajte također obaveznima nakon sunčanja.

  Prethodni članak Sljedeći članak