Engleski jezik

Pričate li jezik svijeta?

Svijet u kojem živimo je veliko, globalno i digitalno umreženo selo u kojem je komunikacija između jednog korejca na istoku kugle zemaljske i recimo francuza na njenom zapadu, sasvim normalna pojava. Kako komuniciraju? Osim ako korejac ne zna francuski ili francuz korejski, komuniciraju univerzalnim jezikom svijeta - engleskim.

S engleskim jezikom se susrećemo u baš svim sferama života. U poslovnim prilikama i raznim sastancima, istraživanjima, na putovanjima, surfajući internetom i u svakodnevnom životu uopće. Apsolutno je nemoguće ili u najmanju ruku jako teško živjeti bez poznavanja engleskog u današnjem svijetu multinacionalnih korporacija i globalizacije gdje se preko 90% zaposlenika u nekoj mjeri njime služi.

ponudadana, engleski jeyik tekst

Iako je ta činjenica i potreba osviještena, opet, ne ulažu svi dovoljan napor kako bi naučili jezik ili bar usavršili postojeće znanje. Prilikom učenju novih vještina, bilo to jezici ili pak neke vještine koje zahtijevaju motoričke sposobnosti kao što je ples ili vožnja auta, uvijek je poželjno da se to učenje odvija u najranijoj životnoj fazi. Djeca uče i upijaju nova znanja kao spužve. Puno toga nauče i preko današnjih crtanih filmova, televizije i interneta. 

ponudadana, engleski jeyik

Zapravo je nemoguće izbjeći engleski i laiku nezaintersiranom za jezike i učenje konkrtno engleskog jezika. Gdje god se okrenete, tu je. 
Pozitivna je stvar što ga možete početi učiti ili samo učvrstiti postojećenje znanje u brojnim školama stranih jezika neovisno o životnoj dobi ili predznanju. 

  Prethodni članak Sljedeći članak