Gorski Kotar - mjesto gdje će svatko naći svoj kutak raja ;)

Prirodne ljepote u svojoj zelenoj raskoši

Gorski kotar ili „Zeleno srce Hrvatske“, visoravan je koja se  strmo uzdiže iznad Kvarnera. Planine se uzdižu i preko 1500 metara  te omeđuju pitoreskna naselja Gorskog kotara smještena u dolinama, stvarajući pejzaž koji će se urezati u pamćenje svakog putnika kroz ovo područje. 

Živimo u maloj zemlji, zemlji u kojoj je posljednjih godina teže živjeti nego ikada. Zahvaćeni smo višegodišnjom ekonomskom krizom, izostankom gospodarskog rasta i lošom pronatalitetnom politikom uslijed čega svjedočimo sve većem egzodusu mladih po principu „trbuhom za kruhom“.

Ipak, ono čega nam ne manjka, već imamo u izobilju, neopisive su prirodne ljepote od kojih zastaje dah i od kojih bi, da ih itko zna i može unovčiti, živjeli k'o Arapi od nafte.

gorski kotar

Mnoge prirodne ljepote koje planinska klima omogućuje ovom kraju, navest će vas da, iako ste možda bili samo u prolazu, obavezno zastanete i uživate u njima, bar na par sati.
 
Neke od tih prirodnih ljepota su  Nacionalni park Risnjak, rezervati, park šuma Golubinjak, spilje te razni drugi spomenici prirode. 

Ne smijemo zaboraviti ni rijeke. Kupa, Mrežnica, Dobra, Čabrinka i Korana, ljepotice su koje prolaze kroz zeleni tepih ovog kraja i stvaraju male čarobne slapiće i izvore te tako čine prizore gotovo preslikane iz najljepših slikovnica i filmova. 

Ljubitelji aktivnog odmora, rekreativci ili jednostavno posjetitelji željni odmora i punjenja baterija, pronaći će upravo ono po što su došli. 

U svakom slučaju, gotovo svako mjesto i naselje nudi adekvatan smještaj s polupansionima ili punim pansionom uz popratne sadržaje. Neke od njih pronaći ćete u našoj bazi po iznimno povoljnim cijenama, kao i uobičajeno. ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak