14.01.2016.
Pizza, ćevapi, hamburgeri.
Sveto trojstvo među ljubiteljima brze hrane. Posebnost s
hamburgerom, jednako kao i kod pizze, je ta što možete kombinirati.
Općenito kod svih tih jela koja se pripremaju kao "slagalice" možete kombinirati vrstu, oblik i okus namirnica koji baš vama najviše odgovaraju. Tako kod hamburgera možete čak ići do te mjere da pripremite i "zdravi hamburger". Da, dobro ste čuli. Koristite razna integralna peciva, umake iz kućne radinosti od svježih namirnica, tofu ili soju umjesto mesa.
Doduše, može u pecivu biti i meso s manje udjela masnoće. Kako bi hamburger bio zdrav, svakako u širokom luku zaobiđite majonezu i ketchup koji su kalorijske, šećerne bombe. Izbacite topljeni sir i bijelo pecivo, a birajte umake od svježeg, sezonskog povrća u kombinaciji sa senfom, mozzarelu, skutu, i integralna peciva ili proteinske kruhove sa sjemenkama.
Naravno, kada se o zdravom hamburgeru priča, ono najvidljivije i najočitije kao prvi uvjet – mora biti puno zelene salate u kombinaciji s cherry rajčicama, mladim špinatom ili matovilcem. Kombinacija ostaje na volju i trenutak kreativnosti autora svog individualnog hamburgera.