Idemo u shopping

Najdraža neslužbena sportska disciplina gotovo svake žene :)

Postoji jako puno stereotipa i klišeja o ženama. Jedan od valjda najpoznatijih je ženska ljubav prema shoppingu. 

Naravno da su provedena brojna istraživanja na tu temu. Tako neka od njih govore da žena u životu prehoda oko 184.000 km, a najveći dio tih kilometara pređe u raznim shopping centrima i ulicama koje su specijalizirane samo za shopping. Čak su i brojne knjige ispisane na tu temu, snimljeni filmovi i serije... to je dakle cijela jedna disciplina s tim da naravno postoji nekoliko tipova "šopingoholičarki".


shopping


Neke koriste shopping kao svojevrsnu terapiju. Nezadovoljstvo, tugu, usamljenost, ljutnju ili bilo kakvu negativnu emociju liječe bjesomučnim kupovanjem i pustošenjem polica u dućanima, nastojeći tako popuniti rupe uzrokovane tim istim nezadovoljstvom. S druge strane postoje osobe koje kupuju doslovno samo da kupe. Trebam hlače - idem po hlače i to prve koje veličinom odgovaraju. Da, u tom opisu prepoznajemo većinu pripadnika muškog roda.

Bilo kako bilo, volimo sve što nam povećava izlučivanje sretnog hormona, a shopping definitivno spada u tu kategoriju. Obično se tješimo činjenicom da svejedno moramo kupiti sve to po što smo krenuli, međutim nerijetko se vratimo sa svim tim s popisa i još hrpom drugih, neplaniranih stvari. I to volimo. :)

  Prethodni članak Sljedeći članak