Skijanje mi volimo

Snijega i igara :)

Da, da. Ljeto smo davno ostavili iza sebe (iako se po temperaturama ne bi reklo) i s dolaskom prvih minusa, dovoljno niskih da ujutro izustimo jedan oštri „brrr“ i kujemo planove za zimske radosti na nekoj planini.

Posljednjih nekoliko godina, svjedočima klimatskim promjenama kakvih se nebi posramili ni nekadašnji filmovi katastrofe pa tako umjesto prilagodbe kroz umjerena godišnja doba – jesen i proljeće, uglavnom „skačemo" iz kupaćih kostima na skije. 

Mala smo zemlja, zemlja koju oplakuje lijepo Jadransko more, ali i okružuju planine pa smo iznjedrili vrsne sportaše, među kojima svima znane – brata i sestru Kostelić. Njih dvoje su dodatno uvelike popularizirali skijanje pa s pravom možemo reći kako smo postali nacija strastvenih skijaša. 

Doduše, nema iritantnije pojave od revnog izvještavanja s naplatnih kućica oko 3. siječnja (svake godine), sa senzacionalističkim objavama koliko Hrvata i ove godine ide na skijanje. Koliko su novca izdvojili, gdje idu, koliko će potrošiti i da li su digli kredit. 


skijanje


Oni koji obožavaju skijati, nikako ne shvaćaju zašto se ta sportska aktivnost u našim (senzacionalističkim) medijima povezuje sa snobovima. Često se među skijašima može čuti da je skijanje jeftinije od ljetovanja kod nas, samo se treba znati dobro organizirati. Posuđivanje opreme jedna je od opcija dok drugi pak neki nose dodatnu torbu hrane sa sobom.

U svakom slučaju, bilo da ste skijaš početnik ili profesionalac, rekreacija na svježem zraku svakome će dobro doći. Ima naravno ekipe koja na skijanje ide jer je to eto „IN“ pa iako stazu vide samo izdaleka, jako dobro se drže na brojnim partijima, svirkama i koncertima koji su uobičajena pojava na skijalištima u poslijepodnevnim satima.

Kako god bilo, vrijeme za ludu zabavu na snijegu, rekreaciju na svježem zraku i adrenalinske vrtloge u bijeloj prašini je u jeku. Nemojte da vas ulovi nespremne. 

  Prethodni članak Sljedeći članak