Iskreno o operaciji povećanja grudi: kako izgleda postupak i oporavak nakon zahvata

Naša korisnica otkrila nam je svoje iskustvo

Operacija povećanja grudi san je mnogih žena, a jednom kada se odluče ostvariti ga, u glavi im je stotinu pitanja. Stoga nam je naša korisnica I.K. iz Zagreba otkrila svoj doživljaj i iskustvo postupka.
Kada se radi o ovakvim zahvatima, najbolje je čuti iskustva drugih koji su prošli isto. Ovo su pitanja koja se najčešće ponavljanju kada se radi o operaciji grudi, a odgovori će vam zasigurno pomoći u odluci!


Kako izgledaju konzultacije prije tretmana 

Već nakon par minuta razgovora potpuno sam se opustila pa mi ni trenutak kada je doktor rekao da skinem majicu kako bi me mogao pregledati nije bio neugodan. Na konzultacijama je doktor pogledao moje grudi, vidio koliko imam vlastitog tkiva i predložio veličinu implantata. Rekao je da to otprilike odgovara košaricama C+/ D- što je meni bilo upravo ono što sam tražila. Doktor mi je već na prvim konzultacijama dao svoj broj i rekao da mu se mogu javiti s bilo kakvim pitanjima putem WhatsApp-a što mi je bilo sjajno. Imala sam hrpu pitanja. Prvenstveno me zanimalo može li se nakon operacije obavljati ultrazvuk grudi i koliko oni na tom UZV mogu vidjeti. 

Rekao mi je da se jasno može sve vidjeti neovisno o implantatima i da me to ne mora brinuti. Objasnio mi je da će mi implantat staviti iznad mišića jer imam dovoljno vlastitog tkiva, a i željela sam što prirodniji izgled pa je, uzevši u obzir trenutno stanje, to bila po njemu najbolja opcija. Jako je bitno naglasiti da se ne radi toliko o veličini implantata tj ml koliko se ugrađuje nego o samoj građi žene i širini prsnog koša. O tome ovisi kako će to sve zajedno izgledati nakon operacije. Tako je meni objasnio doktor i više sam nego zadovoljna krajnjim rezultatom. 


Kako izgleda sam postupak, ima li rizika

Prije operacije ponovno me doktor u potpunosti pregledao i iscrtao gdje će ići implantati. Dogovorili smo se da će mi ugraditi anatomske implantate jer sam željela prirodan izgled. Što se veličine tiče rekao je da će tijekom same operacije isprobati više veličina i odlučiti što će biti najbolje u odnosu na moje želje. To je to čega se sjećam jer sam potom zaspala. :) 

Nakon što sam se probudila osjećala sam malo jači pritisak u grudima. Kada je popustila anestezija moram priznati da sam noć i jutro nakon operacije osjećala malo jače bolove, recimo 8/10, ali to na sreću nije trajalo dugo. Komplikacije određene su moguće, i na to me doktor upozorio, moguće je da dođe do krvarenja i oticanja dojke što zahtjeva ponovno otvaranje, ali nema nekih posljedica dugoročnih i dogodi se vrlo rijetko. Brinulo me hoću li primijetiti ako se to dogodi, ali mi je rekao da je nemoguće ne primijetiti jer jedna dojka otekne na očigled. Kako je to rijetko tako se na svu sreću meni nije dogodilo. 

Oporavak i život nakon zahvata

Otprilike tjedan dana osjećaš neku težinu, nosi se poseban anatomski grudnjak 6 tjedana i kontrole su dan nakon operacije, pa nakon tjedan dana, pa mjesec.... Prvih godinu dana sam nekoliko puta imala pregled i doktor se stvarno potrudio da sve to prođe bezbolno. Nisam smjela dizati ništa teško prvih mjesec dana, trčanju sam se vratila nakon otprilike 4 mjeseca, na posao gotovo odmah jer ne radim fizički naporan posao. Rezultati jesu trajni, ali mora se uzeti u obzir da koža s vremenom gubi elastičnost. Stoga je moguće da nakon nekog vremena to neće izgledati kao dok si mlad jer godine nose svoje kao i s prirodnim grudima. Bitno je nositi grudnjak. Implantate ne moram mijenjati osim ako sama ne budem htjela veće što je inače najčešći razlog zamijene implantata ili ne dođe do rupture i slično. I važno je znati, ukoliko su grudi obješene potrebna je dodatna operacija podizanja grudi. To naravno ovisi o tome koliko su grudi obješene.

Sve u svemu, jako sam bila zadovoljna postupkom, a sada i krajnjim rezultatom. Osjećam se nekako slobodnije, imam više samopouzdanja i sretna sam što sam si ispunila ovu dugogodišnju želju.


  Prethodni članak Sljedeći članak