Koncerti u travnju

Zagrebe, jesi li spreman? Travanj nudi brojne glazbene poslastice!

Koncertna turneja u metropoli fino se zakoturala. Posljednjih nekoliko godina Zagreb je postao ucrtana destinacija na mapi  poznatih, inozemnih izvođača. Međutim, tu je hrpa domaćih bendova i izvođača koji nam pružaju audio - vizualne poslastice kroz cijelu godinu pa se ponekad koncerti preklapaju u istom terminu. :)
 U nastavku škicnite ponudu nekoliko koncerata koje možete (morate) pohoditi. :)

Drvored
1.4., Tvornica Kulture (30kn / 40kn)

Ekipa od 9 članova koju čini hvalevrijedna puhačka sekcija i tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku koji su stvarni pokazatelj vrijednosti i "onoga drukčijeg". Ovo će im biti najveći koncert u karijeri do sada, a nakon izvrsnih kritika i reakcija, bend je definitivno  spreman za veliku pozornicu gdje će njihov široki raspon world music, ska i rock glazbenih utjecaja raspametiti publiku. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija, a žanr "balkankan" koji su osmislili polako, ali sigurno širi se regijom. Poslastica u vidu različitosti i posebnosti. Baš kako volimo. :) 

Detour
7.4., Vintage Industrial Bar (50 kn / 65kn)

Jedna od najpopularnijih electro akustik pop grupa, vlasnici najboljeg pop albuma u 2014. godini "A što ak ja ..." koji je btw odlično prihvaćen i od publike i od kritike, miljenici publike - sve to je grupa Detour. Posljednjih nekoliko godina haraju domaćim (ali i regionalnim) radijskim i tv glazbenim ljestvicama, održavaju koncerte i sve u svemu rade punom parom. Ove godine bilježe 10 godina rada i tim povodom upriličit će nam svirku za pamćenje (nadamo se) u prostoru Vintage Industrial Bara kojim će odjekivati stihovi starih i novih hitova kao što su 'Snijeg', 'Plešem sama', 'Daleko', 'Mjesec', 'Srce veliko', 'Daleko', 'Ljeto počinje' i 'Tvoje lice se promijenilo'. Ne sumnjamo da će Detourovci napuniti Vintage i rasplesati razdragane fanove! :)

Zabranjeno pušenje (70kn/90kn)
9.4., Sax

Jedan od kultnijih r'n'r bandova ovih prostora, legendarne Sarajlije Zabranjeno Pušenje održat će ekskluzivni koncert u intimnom prostoru kultnog zagrebačkog kluba Sax! Takva intimnija atmosfera osigurat će sigurno posebnu "vibru" benda i njihovih fanova, njihove raje. :) Tko ne zna hitove kao što su "Pišonja i žuga", "Hadžija", "Fikreta" ili pak "Yugo 45"? :) Band u Sax! dolazi nakon mnogobrojnih rasprodanih stadiona i dvorana da bi okrunili XVII. sezonu postojanja kluba u centru Zagreba.

Brkovi
8. i 9.4., Tvornica Kulture (60kn)

Koncertna promocija albuma "Torzo Dade Topića" odvijat će se kroz čak dva dana. Očekujte žestoku svirku ovog punk/rock benda koji spaja nespojivo. Kako kaže njihova Fb stranica:"Brkovi su hrvatski turbofolk-punkrock sastav iz Zagreba. Udaljene žanrove su duhovito spojili u melodioznu cjelinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala. Njihove prostodušne tekstove prožima izravan svirački stil." Pa vi vidite. :)

Chris Cornell
14.4., Dvorana Lisinski (190kn, 220kn i 250 kn)

Ajmo krenuti s koncertom godine, kako mu mnogi tepaju. Naravno, to je subjektivno, svakome je ono što je po njegovom guštu, najbolje. No, ne možemo poreći, Chric Cornell je legenda i jedan je od najznačajnijih i najutjecajnih vokala u svijetu rocka uopće. Frontman legendarnih Soundgarden, Audioslave i Temple Of The Dog, nikad dosad nije nastupao u ovom dijelu Europe, a zagrebački akustični koncert također će biti jedini u regiji. Višestruki dobitnik Grammyja će u sklopu svjetske turneje izvesti neke od svojih najpoznatijih pjesama iz svih faza karijere. Set lista na aktualnoj turneji uključuje Soundgarden klasike poput “Black Hole Sun” i “Fell On Black Days”, Audioslave hitove “Like A Stone” i “Doesn’t Remind Me”, te velike grunge favorite “Hunger Strike” (Temple Of The Dog) i “River Of Deceit” (Mad Season). Na koncertima Cornell često poseže i za nekim njemu najdražim rock klasicima, pa tako nije rijetkost da izvodi Led Zeppelin, Beatlese ili Boba Dylana.

ponudadana, cornell, koncerti u zagrebu

Gustafi
15.4., Tvornica Kulture (70kn)

Legendarni Gustafi 15. travnja stižu u Tvornicu i sa sobom donose - "Maneštru"! Prvo su objavili odlično prihvaćen singl  "Hiti se na mene", zatim još jedan sjajan singl i spot "THC balun (Cumbia Istriana)", a onda su uoči objave albuma "zakucali" singlom "Za ljubav se ne moli". Novi, jedanaesti album Gustafa jedinstvenog naziva "Maneštra" (Spona, 2015.) odličan je povod i poziv na druženje u Tvornicu kulture 15.4., kako zbog svega što su skuhali na "Maneštri", a tako i zbog minulog rada zbog čega ih se i može nazvati legendarnim Istrijanima.

ponuda dnaa, koncerti

ABOP
16.4., Tvornica Kulture (35kn / 50kn)

ABOP ili After je Bolji Od Partya, zagrebačka audio-vizualna senzacija, svoje prvo službeno izdanje obilježava velikim koncertom u Tvornici Kulture.

"ABOP je sačinjen redom od vrhunskih glazbenika koji su sami sebe “posudili” iz poznatijih domaćih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips, Kries, Mayales, Sinestet ili pak Pridjevi. Ukupno ih je šest, i to Erol (bass), John (bubanj), Levi (bubanj), Božanski (sampleovi, synth), Tourett (synth) i Lo Peaks (miks pult). Svaki član jednako je bitan za cjelokupni dojam kakav ABOP na kraju ostavlja kod slušatelja i gledatelja. Bend ima dva bubnjara koji prilikom sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice. Savršeno sinkronizirani, točni i čvrsti, ritmično guraju ovu plesnu mašinu."

Artan Lili 
22.4., Tvornica Kulture (35kn)

Beogradski noise-pop band Artan Lili dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u petak 22. travnja u sklopu promocije debitantskog uratka i vinilnog izdanja albuma. Prepoznatljiv i zarazni  noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji su angažirani, nježni i razumljivi, te nikako površni, čine Artan Lili. Vani je vinilno izdanje debitantskog albuma, a u sklopu promocije Artan Lili dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture.

Disciplin A Kitschme
30.4., Tvornica Kulture (60kn / 80kn)

Jedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme, vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu promocije najnovijeg albuma “Opet”. Ne trebaju posebno predstavljanje jer se radi o svojevrsnim legendama rock scene na ovim prostorima. Jedan je od onih bendova čija je glazba preživjela test povijesti, uvijek  drugačiji, hrabri, ispred svog vremena, skloni nemogućim fuzijama. Bend koji je zauvijek promijenio zvučnu sliku cijele regije u Zagreb dolazi na krilima promocije novog albuma “Opet”. Najavljen singlovima „Samo disciplina“, „Ovisnik o moći“ kao i “Zaboravili rokenrol!?!” novi studijski uradak "Opet" kroz deset pjesama sadrži dosta session detalja, što je koncept ustanovljen na prošlom albumu gdje se prvo poštuju radijski pop-obrasci, a kasnije se grupa razigra uz ritam i groove kao osnovne ideje.

Ne da stignete, nego debelo stignete organizirati svoj "koncertni kalendar" i kupiti karte za sve željene koncerte u nadolazećem mjesecu! Vidimo se! ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak