Masaža kao izvor kvalitetnijeg života :)

Rješavanje stresa, masnih naslaga, toksina i još puno više!

O dobrobitima masaže svakako ste već puno čuli i čitali, ali nikada nije uzalud ponoviti gradivo i ponovo osvijestiti sve one pozitive psihofizičke pogodnosti koje masaža kao takva nosi.


Posao,stres i svakodnevna užurbanost s godinama nose svoje posljedice. Bolna leđa i ukočen vrat najčešće su fizičke posljedice, dok su nemogućnost sna, nezadovoljstvo i nedostatak energije najčešće psihičke posljedice koje nam mogu svakodnevno remetiti život. 

Iz tog razloga, donosimo Vam pregled različitih vrsta masaža u kojem ćete zasigurno pronaći neku za sebe :)

1. Stress relief masaže - Dubrava ili Maksimir (kliknite na lokaciju koja vam odgovara)

Stres djeluje na cijelo tijelo u cjelini, a posljedice dugoročnog stresa su pojava različitih bolesti, anksioznost, nemir i cjelokupno narušeno opće stanje. Anti-stress masaža je najčešće kombinacija različitih masažnih tehnika, a njezin cilj je upravo opustiti Vaše tijelo i duh od svakodnevnog stresa da biste ponovno pronašli Vaš unutarnji balans.


Medicinska masaža opušta napete mišiće i tetive, poboljšava cirkulaciju, pokretljivost i opseg pokreta, smanjuje bol te potiče tijelo na izlučivanje hormona endorfina i tako pridonosi općem zdravstvenom stanju organizma, dok je sportska masaža  fokusirana na korigiranje tonusa muskulature, poboljšanje lokalne cirkulacije, smanjivanje ili otklanjanje boli i obradu sportskih ozljeda te uključuje primjenu nekih manualnih tehnika.


jjjjj



Aromaterapijska masaža je odličan preventivni i terapijski tretman jer nam pomaže u smanjenju napetosti i stresa ali i u rješavanju različitih zdravstvenih problema. Esencijalna ulja utječu na autonomni živčani sustav i umiruju alertno stanje našeg tijela koji uzrokuju štetni hormoni koje inducira stres. 



Ako ste više za egzotične masaže koje kombiniraju fizičku manipulaciju i energiju ovo je prava ponuda za vas. 

Abhyange je masaža cijelog tijela sezamovim uljem kojom se stimulira živčani sustav, cirkulaciju limfe, hrani tkiva i pokreće probavu. 

Wishesh je uljna masaža cijelog tijela koja se izvodi jačim pritiskom i djeluje dubinski na opuštanje mišićnog tkiva, tetiva i kostiju. Preporučuje se svima kojima je tijelo umorno od fizičkog napora ili rada.

cc



Ako želite iznenaditi voljenu osobu i pokloniti joj pravu relaksaciju udvoje uz čestice zlata ili eterična ulja ne propustite ovu priliku i uživajte u zajedničkim trenutcima. 


Ovom vrstom masaže se laganim pritiskom potiče rad limfe u tijelu. Posebno je dobra za detoksikaciju, a pomaže i u borbi protiv celulita, crvenila i akni. Limfni sustav u našem tijelu služi tome da bi se na adekvatan način dostavili nutrijenti stanicama i da bi se drenirala sva tekućina koja je višak u našem tijelu, kao i usputni stanični otpad, bakterije, virusi i toksini.


Ako se osjećate zaglavljeno u stresu i svakodnevne užurbanosti, a uz sve to energija vam je na minimumu ovom masažom možete poboljšati svoje trenutno stanje. Naime ova jedinstvena duboko opuštajuća energetska masaža uravnotežuje suptilne energije u vašem organizmu, oslobađa tijelo svake napetosti te postepeno vraća snagu i pomaže da se oslobodite strahova, briga, tuge, tjeskobe i svih ostalih oblika osjećaja koji vas sputavaju i opterećuju, a istovremeno se postižu i preduvjeti za samoiscjeljenje.



Birate između medicinske, cuppinga ili tradicionalne tajlandske. 

Medicinska masaža pozitivno djeluje na poboljšavanje prokrvljenosti mišića, otklanjanje grčeva mišića i ukočenosti zglobova, smanjenje edema, stresa ili depresije te dovodi do potpune relaksacije tijela.

Cupping ili ''terapija čašama'' je masaža koja se koristi kao pokretač energije u tijelu tako da se ''čaše'' stavljaju na određene energetske točke zbog odvođenja ili dovođenja energije u određenim točkama.

Tajlandska masaža je tradicionalna masaža koja djeluje terapeutski, poboljšava cirkulaciju, rad unutarnjih organa, potiče senzaciju pozitivne energije, razgibanost tijela i smirenost uma.


  Prethodni članak Sljedeći članak