Meksička hrana

Bogatstvo okusa i začina

Gastroljupci, osobito oni koji vole osjetiti različite začine i malo ljutine na nepcima, ne odbijaju prigode za meksičku večeru ili ručak, svejedno

Zahvaljujući bezbrojim aromama i namirnicama i bogatstvu boja, nije ni čudo da je meksička kuhinja jedna od najpoznatjjih i rasprostranjenijih kuhinja na svijetu.
Kukuruz i grah definitivno su namirnice koje čine temelj meksičke kuhinje, a taj temelj udaren je još u vrijeme starih Azteka da bi se kroz povijest kuhinja nadopunjavala zahvaljujući dolasku španjolaca koji su sa sobom donijeli rižu, govedinu, svinjetinu, piletinu, luk i češnjak.

ponudadana, meksička hrana

Danas je ona rezultat  utjecaja iz raznih dijelova svijeta, a zanimljivo je da je tradicionalna meksička kuhinja upisana u UNESCO-vu nematerijalnu svjetsku baštinu.
Iako se meksička kuhinja razlikuje od regije do regije, ipak nam neke namirnice nepogrešivo govore da se radi o njoj:

Kukuruz - predstavlja zaštitni znak meksičke kuhinje. Kukuruz služi kao prilog, dodaje se u popularne tacose, chimichange i quesadillase

ponudadana, meksička hrana

Riža – vrlo važna namirnica u meksičkoj kuhinji.  Kuha se s povrćem kako bi se osigurala raznolikost boja i okusa, a nerijetko se aromatizira crvenim čili paprikama, rajčicom i lukom da bi se dobio tzv. Arroz Rojo koji služi kao odličan prilog tacosima, enchiladama  i burritu

Avokado – umak na bazi avokada je sastavni dio meksičke kuhinje, s dodatkom sitno sjeckanog luka, soka od limete i drugih začina te se nerijetko servira uz tortilja čipse kao predjelo.

  Prethodni članak Sljedeći članak