Pizza - voljeni porok :)

Otprilike kao da kažeš – zrak. Postojanje. Voda.

Znači, nešto toliko poznato, normalno i sveprisutno da je gotovo nemoguće sresti nekoga tko nije probao pizzu ili još gore – tko ne voli pizzu

Fora s pizzom je da ona može biti sačinjena od doslovno bilo čega. Znači, sastojke koje voliš nabaciš na tijesto. I to sve zvuči tako savršeno jednostavno. Ne, nije jednostavno. 
Pizza koju radite kod kuće može ispasti svakakva, a vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da niste bili zadovoljni rezultatom.  Prije svega, nikakvi sirevi i šunke XY kategorije ne dolaze u obzir, ukoliko naravno želite priuštiti svojim nepcima hedonizam vrijedan svakog utrošenog novčića i kapljice znoja.  

pizza ponudadana

Nadalje, uvijek koristite svježe listiće bosiljka i to kad pizzu izvadite iz pećnice jer će u protivnom uvenuti.  Kad već idemo u detalje, bilo bi odlično da u tijesto stavljate maslinovo ulje, zbog prhkijeg tijesta (koje pridonosi toj hedonističkoj igri na nepcima), ali i neponovljivog okusa koje maslinovo ulje daje svakom jelu. 
Pretpostavljam da se volite zaigrati kod pripreme pa nabaciti kojekakvih suhomesnatih derivata. Pršut je recimo super izbor. Međutim, NIKADA ne stavljajte pršut na samom početku.

Dovoljno je da ga stavite doslovno minutu prije nego izvadite pizzu iz pećnice.  Jedino ako volite hrskavi čips od pršuta, onda možete i na početku.  
Ako vam je pak to sve tlaka, velika je sreća da raznih pizzeria u gradu ima gotovo jednako kao stanica za tramvaj pa statistički nema šanse da nećete naletjeti na neku prilikom šetnje od kojih čovjek, budimo realni, uvijek ogladni. 

  Prethodni članak Sljedeći članak  
Vrh stranice