Palačinke - jelo koje si apsolutno možemo prilagođavati

Evolucija jednostavnog jela na neku višu razinu :)

Mama, ja bi nešto slatko! Uzmi jabuku, imaš čajnog keksa ili namaži pekmez na palačinku!  Da, to su neke od omraženijih rečenica koje mame upućuju klincima kao odgovor na vječno pitanje - mama, ima li što slatko? Neka zaista šaljiva i cinizmu sklona mama rekla bi - imaš šećera gore na polici :) 

U takvim situacijama mame, a i mi, obično smo se priklanjali zajedničkom rješenju, a to su plačinke. Svevremenski desert iz kućne radinosti. Brzo gotove, zahvalne za pripremu jer ih možete puniti doslovno bilo čime što imate pri ruci - pekmez, kakao, topla čokolada, razni umaci, sve dolazi u obzir. Međutim, zbog svoje funkcionalnosti, palačinke su odlične i u varijanti slanog jela. 

ponudadana, plalčinke

Možda čak i više jer ostavljaju više prostora za kreativnost i kombiniranje. Recimo palačinke s punjenjem od svježeg sira i špinata, zapečene palačinke sa sirom, palačinka punjena bolognese umakom, palačinka punjena šunkom i sirom ... samo nebo vam je granica :) 

Doslovno, sve što imate pri ruci ili u frižideru, uz malo mašte možete prilagoditi vlastitom ukusu i pretočiti u fino jelo. Jedino bi vam muku mogla zadati priprema tijesta za palačinke. Čini se jednostavno, ali obično baš te jednostavne stvari naizgled znaju stvoriti problemčiće. Nema tu neke prevelike pomoći, nego se voditi sa onom - praksom do savršenstva. 

ponudadana, palačinke

Pa ako i izlijete prve dvije smjese u wc školjku, to je samo put do usavršavanja :) E i tava. Morate nabaviti jednu od onih super tankih, baš za palačinke namijenjenih palačinki. 
U svakom slučaju, palačinke su dosegle danas neku novu razinu, prava su delikatesa i mala remek djela. Od okusa do vizuala.

Brojne palačinkarnice po gradu uštedit će vam vrijeme i koji graškić znoja na čelu kod pečenja pa fino put pod noge i prepustite se hedonizmu :)
Sretno i dobar tek :) 

  Prethodni članak Sljedeći članak