Pole dance

Ples na šipci učinit će čuda za vaše tijelo, ali ponajviše za samopouzdanje

Iako je već nekoliko godina ovaj vid vježbanja prisutan kod nas i dalje se mogu čuti pogrešne interpretacije i konotacije. Naime, radi se o  vježbanju koje spada u akrobatsku disciplinu prilikom koje morate biti spremni na izazove i psiho - fizičke napore.  

Baš zbog toga je ovaj oblik aktivnosti bitno izvoditi ispravno i pod stručnim vodstvom kako bi postigli sve ono što realno možemo izvodeći figure na šipci. To je prije svega razvijanje mišićne snage, izdržljivosti, ali i određene finoće pokreta i ritmičnosti. Postoji nekoliko vrsta vježbanja na šipci kao štu su - fitness i pole dance, s faktor ili egzotični ples na šipci. Dakle, "pole dance" nije isto što i "s factor" - što je dosta česta pogreška.

Ples na šipci prilično je popularan kod nas kao vid vježbanja pa se od žena i djevojaka, koje ne propuštaju nijedan trening, mogu čuti zaista pozitivni komentari. Osim što je fizički težak i izazovan (samim time donosi i izvrsne rezultate), prilično je zabavan jer kontinuirano učite nove pokrete i figure, a to pak predstavlja određeni izazov što vas motivira da iz treninga u trening budete sve bolji. 

ponudadana, pole dance, ples na šipci

Početak neće možda izgledati atraktivno, a ni bezbolno, obzirom da je pojava modrica, hematoma i sličnih ozljeda prilično izgledna. Međutim, ništa strašno vam se ne može dogoditi, osobito zato jer svaku figuru izvodite pod stručnim vodstvom i njihovim uputama. 
Ono najljepše u cijeloj priči je to da ćete osim izgrađene mišićne strukture i skidanja masnih naslaga, popraviti i držanje, izgraditi stav i samopuzdanje te usvojiti određenu gracioznost u pokretu. Pa tko ga ne bi volio? :) 

(Pssst ... zavirite u našu bazu, možda smo dogovorili ponudu baš za vas) :)

  Prethodni članak Sljedeći članak