Teretano, pomozi!

Pogled na opseg struka i bedara nakon blagdana, većini baš i ne godi :)

Od ponedjeljka.To je valjda najčešće izgovorena rečenica u kontekstu odgađanja obveza. Osobito onih koje se tiču fizičkih aktivnosti, vježbanja, skidanja kilograma i uspostavljanja ravnoteže u prehrani. 

Taj "od ponedjeljka" sindrom posebno dolazi do izražaja nakon zimskih blagdana i praznika. Disciplina u zimskim mjesecima postaje neki fiktivni, izmišljeni pojam. Slanine, čvarci, kolači, torte i sve ostale delicije koje nam zimski mjeseci, Božići  i Nove godine serviraju na pladnju, ostavljaju traga na tijelu. Masnog.

Opseg bedara i struka u kratkom vremenu opasno se počne šaliti s nama, najcrnjim humorom. Ali već ste upoznati s tim obrascem i znate kako ide procedura. Siječanj  i veljača donose triježnjenje i vraćanje u neke svakodnevne okvire iz kojih nakratko svake godine u isto vrijeme izađemo. Kreće guglanje i potraga za odgovarajućim mjestom na kojem ćemo te naslage i istopiti, nešto sporije nego smo ih dobili, ali bitna je ustrajnost.


Teretana je uglavnom prvi odabir. Neki već imaju svoje omiljeno, ustaljeno mjesto gdje se rješavaju stresa, ali i masnih naslaga na strateškim mjestima znojeći se na nekoj od traka ili sprava. Drugi pak kreću s guglanjem i traženjem idealnog mjesta. Jako je bitno znati, pogotovo ako ste početnik, da ne smijete krenuti naglo i ne smijete vježbati intenzivno svaki dan. Mišić, pogotovo ako je upaljen treba vremena za oporavak, stoga radite pauzu od nekih dva - tri dana između treninga.

Za sva ostala, stručna pitanja, obratite se treneru koji je kvalificiran za odgovore na sva vaša pitanja. Dogovorili smo vam nekoliko ponuda baš u te svrhe pa slobodno škicnite u bazu i odaberite odgovarajuću! ;) 

  Prethodni članak Sljedeći članak