Valentinovo

Ljubite li dan zaljubljenih ili ste cijepljeni protiv romantike? :)

To je onaj dan u godini kad nisi siguran jesu li glasniji ljudi koji se rastapaju od silne ljubavi, recitiraju ljubavnu poeziju i nezaobilazno - lijepe srca po društvenim mrežama ili oni koji ih još glasnije napadaju da su poklonici konzumerizma i komercijalizacije ljubavi. 

Baš pripadnici te grupe idu još malo dalje pa pokreću razna "antivalentinovo" druženja, tulume i praznike. Naravno da su iritantni i jedni i drugi, kao uostalom svi ekstremi u bilo kojoj pojavi. Valentinovo se danas svejedno pretvorilo u cijelu marketinšku doktrinu. 

valentinovo, ponudadana

Tjednima prije sa svih strana vrište izlozi dućana koji izgledaju kao da ih je netko zalio kantom crvene boje i vuku vas da svojoj "boljoj polovici" poklonite savršeni poklon. Naravno, crvene boje.
 
Evo i još jednog klišeja vezanog za to - ljubav treba pokazivati svaki dan. Treba, naravno. U tome i jest smisao ljubavi, da je živiš. Ljubav je biološko gorivo koje nas pokreće i iz kojeg crpimo svu energiju svijeta i snagu u onim trenucima koje je puno lakše prevladati u dvoje.

ponudadana, valentinovo tekst2

Zato, dovoljno je učiniti bilo kakvu gestu na taj dan, koja može i ne mora uključivati poklon, bitno je da pokažete nekome posebnom tko zauzima to mjesto u vašem srcu - da vam znači.
 
Više od poklona za Valentinovo koji se mogu uzeti iz izloga, pokloni koji podrazumijevaju provođenje vremena s dragom osobom i stvaranje cjeloživotnih uspomena kao što su večere, izleti, ili putovanja - ostavit će puno više traga. 

U svakom slučaju, dajte sve od sebe - i sretno vam bilo :)

  Prethodni članak Sljedeći članak