Shiatsu masaža

Blagotvorno djelovanje na cijelo tijelo

Shiatsu nije samo masaža. Radi se o specifičnom obliku rada na tijelu koji korijene vuče iz dalekoistočne filozofije i medicine, ali je kroz godine nadograđen zapadnim principima moderne anatomije, fiziologije i psihologije

Istočnjačka medicina se temelji na tezi kako smo svi rođeni s energijom koja tvori našu fizičku, emocionalnu i psihičku strukturu. Ta energija se kroz život može poremetiti na razne načine i kroz razne čimbenike. Uzrok može biti neka vanjska trauma, odnosno ozljeda, mogu biti i neki drugi vanjski  elementi  kao što su klimatske promjene i temperaturne razlike ili visoka razina vlage.

Također, možda najviše na naše stanje utječu neki unutarnji čimbenici kao što je tjeskoba, anksioznost, napetost, strah, ali i pomanjkanje sna i loše prehrambene navike. Kod shiatsu masaže bitan je dodir, odnosno kakav je pritisak. 

ponudadana, masaža

Pritisak prsta i dlanova na određene zone na tijelu i istezanje udova, načini su kojima shiatsu praktičar pokreće spomenutu  energiju i omogućava njen slobodan protok kroz tijelo. 

Ova metoda djeluje izuzetno blagotvorno na cjelokupno tijelo, odmara ga i vraća u balans živčani sustav, cirkulaciju i mišiće.  Djeluje blagotvorno i na probavni te reproduktivni sustav, otklanja napetost, eliminira bol i općenito poboljšava mentalno i fizičko djelovanje. 

  Prethodni članak Sljedeći članak