Šminkanje

Kako se brzo našminkati, a da ne izgledate kao da idete na karneval?

Rijetko koja žena nema toaletnu torbicu sa šminkom koja joj pomaže u korekciji nepravilnosti. Odlično je kad su u pitanju sitnice, znači da vam ta rutina ne oduzima puno vremena, s druge strane sretnica ste koju ne muči loš ten

Međutim, s druge strane, problematičan ten, nezahvalna gustoća i duljina trepavica te slični „nedostaci“ na licu iziskuju nešto dulje bivanje pred ogledalom  u svrhu korekcije. 

Kako najbrže i najkvalitetnije obaviti jednu od uobičajenih dnevnih rutina. 

Prije svega, temeljito očistite lice tonikom i nakon toga nanesite hranjivu hidratantnu kremu koju inače koristite za svoj tip kože kako bi napravili kvalitetnu podlogu za daljnje nanošenje šminke. 

ponudadana, šminkanje

Nakon kreme, nanesite podlogu u vidu korektora i pudera te uzmite rumenilo i nanesite ga na vrhove jagodica s tim da pazite da ga ne bi nanijeli previše. 

Ako nanosite sjenilo, također pripazite da se ne „zanosite“, znači umjereno s količinom i paletama boja. Jedno od nepisanih pravila je da uz rub oka ide tamnija boja, a na ostatak oka nanosite svijetliju nijansu, neutralnih zemljanih boja. 

Nakon toga uzmite maskaru i lagano je nanesite s tim da prije samog nanošenja maramicom obrišete višak kako ne bi dobili zalijepljeni izgled. 

Stavljanje tuša je proizvoljno. Za finalni dojam nanesite sjajilo prirodnih zemljanih boja ili lagano ružičaste. 
Naravno ako se radi o večernjem izdanju, cjelokupan dojam se pojačava nešto naglašenijom šminkom i svevremenskim nezaobilaznim crvenim ružem.

  Prethodni članak Sljedeći članak