Šminka kao moćan alat

Pravila šminkanja zlata vrijede

Fizička ljepota je relativan pojam. Ona je u oku promatrača. Ukoliko nismo zadovoljni izgledom, oblikom ili nečim specifičnim na licu, posežemo za šminkom (veliko hvala kozmetičkoj industriji) u svrhu korekcije „problematičnih“ zona i isticanju prednosti na licu

Definitivno najveći šok doživljavamo ujutro nakon buđenja pri prvom pozdravljanju samih sebe u ogledalu. Podočnjaci, podbuhlost i raščupana kosa i nisu posebno motivirajući prizor za zaploviti u ostatak dana. E, u tom slučaju posežemo za malim pomoćnicima u obliku pudera, maskare, hidratantnih krema, korektora, sjajila  i raznih četkica. 

šminkanje , ponuda dana

Prije ikakvog nanošenja šminke, kožu je potrebno dobro očistiti tonikom, a nakon toga nanijeti hranjivu hidratantnu kremu. Slijedi prekrivanje „nepravilnosti“ i tamnih kolutova oko očiju korektorom. Dalje sve ovisi o individualnom stilu i načinu izražavanja sebe šminkom jednako kao i problemima ukoliko postoje – masna koža sklona aknama, ožiljci ili sl.

Ukoliko niste najvještiji s kistom, svakako se obratite profesionalcima koji usluge šminkanja nude u svojim kozmetičkim salonima ili specijaliziranim salonima za šminkanje. Da stvar bude bolja, većina ih dolazi na kućnu adresu pa se ne morate ni skidati iz udobnog ogrtača i omiljenih papuča ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak