Tetovaže

Jeste li za ili protiv ovog načina ukrašavanja tijela

Tetoviranje je trajno unošenje tinte u kožu u vidu različitih boja uz pomoć posebnih igala. To je najkraće i najformalnije moguće objašnjenje. Tetovaže svoje korijene vuku, ako je sudeći po nekim znanstvenim istraživanjima, još iz ledenog doba, a pronađene su i na tijelima mumija iz 2000 g.p.n.e. 

Do danas su evoluirale jednako kao i svi oblici modnih dodataka, izričaja, razmišljanja i trendova. Dapače, opći je dojam da su danas tetovaže popularnije više nego ikad i to jednako među ženama i muškarcima.  Motivi za ovaj vid individualne ekspresije različiti su. Tako se neki tetoviraju kako bi izrazili svoj bunt, drugi kako bi pokazali svoju ljubav prema nekome ili nečemu, treći jednostavno zato jer su pomodni. 

ponudadana ,tetoviranje

Tako je postojao period kad su muškarci koji služe vojni rok (ili su ga odslužili), na ruci imali obvezne tetovaže koje su tada bile neformalno propisane za svakog „vojnika koji drži do sebe“  Lijepe žene duge kose, stih posvećen nekoj od njih, datum služenja vojnog roka i slično krasili su nadlakticu gotovo svakog od njih.

Danas je to ipak malo drugačije. Mašta, razina kreativnosti i potreba da na sve, a osobito neverbalne načine izrazimo sebe, dosežu neke nove razine. 
Ukusi se naravno razlikuju pa ćete naići na posve opozitne stavove oko tetovaža. Od onih da im to izgleda „prljavo“ do onih koji taj način izražavanja doživljavaju kao oblik svog individualnog, dubokog poimanja umjetnosti i autoekspresije. 
Što vi kažete? 

  Prethodni članak Sljedeći članak