Što obići u festivalskom điru ove godine?

Dobrodošli u Hrvatsku - malu zemlju velikih mogućnosti! Šalimo se malo. Samo malo :)

Naime, živimo u zaista predivnoj maloj zemlji koja svojim prirodnim ljepotama i resursima može konkurirati bez problema jednako malim, ali materijalno bitno bogatijim državicama Europe.

Zahvaljujući tim ljepotama, posljednjih nekoliko godina pronio se glas diljem svijeta o toj maloj Hrvatskoj - zemlji s čarobnim izlascima sunca, još očaravajućim zalascima nad modrim morem i brojnim otocima, uvalama i plažama. Ne zaboravljamo ni zlatni kontinent zemlje s metropolom kao predvodnikom. Iz godine u godinu raste interes za dolaske, a  samim time i broj događanja i festivala koji privlače ljude iz cijelog svijeta. 

Kad govorimo o Zagrebu, svakako valja istaknuti Cest is d' best - međunarodni ulični festival sa svojim šarolikim programom i izvođačima te Zagreb Dox koji će od 21. 2. 2016.  - 28.2. 2016. po dvanaesti put ponuditi najkvalitetnija dokumentarna ostvarenja u međunarodnom i regionalnom natjecateljskom programu. Tu je i nezaobilazni IN Music, najveći open - air music festival za sve željne guštanja i razbacivanja uz najpoznatije svjetske izvođače, ove godine od 20. - 22. 6. 2016.!

ponudadana, festivali

Kad kreneš od Zagreba prema obali, doslovno se spotičeš o razna događanja i festivale :) U Rovinju se kroz cijeli lipanj održava Dolce Vita Festival koji slavi retro stil, vintage kulturu i umjetnost u svim njenim izrazima. U blizini, u srcu Istre, nalazi se arhaični gradić Motuvun u kojem će se od 26.7. - 30.7. održati još jedan u nizu "filmskih fesivala s dušom" kako mu tepaju. Zastupljeni su uglavnom filmovi iz nezavisnih produkcija, ne toliko razvikani, filmovi koji su na repertoaru zato jer su imali onaj potreban vrisak da odskoče od drugih, imali su ideju i snagu. 


Glazbenih festivala nam definitivno ne manjka. Jazz, elektronika, rock - zastupljeni su svi žanrovi. Tisno je sa svojim Garden Festivalom svjetski pozbata destinacija posljednjih nekoliko godina. Osobito britancima i skandinavcima koji u srpnju od Tisnog učine malu britansku koloniju :) Masa svjetski priznatih imena s elektro scene, producenata i dj - eva. Vrsni je to gušt za sve poklonike takve glazbe u kombinaciji s prirodnim ljepotama Tisnog i obližnjeg Murtera. 

ponudana, festivali

Nešto južnije, u Splitu održava se možda trenutno najrazvikaniji Festival - Ultra. Ove godine održava se od 15. - 17.7. i ponovo na meniju garantira creme de la creme svjetske EDM i house scene za tisuće partijanera željnih žestokog provoda :)
Bilo kako bilo, dobro se organizirajte i probajte uzeti najveći dio kolača od ove velike  festivalske slastice u ponudi :) 

  Prethodni članak Sljedeći članak