Tijelo je hram

Poznata je to uzrečica koja podrazumijeva prisustvo brige i pažnje o svom tijelu obzirom da su duh i tijelo međuovisni. Stoga poštivanje tijela jest na neki način poštivanje sebe samih i svoje biti. Poštivanje života kao dara u suštini.

Ljudi su skloni „kampanjstvu“, uzimanju stvari zdravo za gotovo i općenito ušuškavanju u svoju monotoniju i rutinu, a općepoznato je da rutina i monotonija „jedu“ dušu i tijelo. Obrazac je to koji je izražen na svim životnim poljima, a pogotovo po pitanju brige o tijelu. 

ponudadana, tijelo je hram, rekeracija, vježbanje, teretana, tening

Bilo da se radi o prehrani ili stvaranju navike vježbanja, treniranja i bavljenja nekim sportom ili fizičkom aktivnošću. Koliko puta smo samo čuli onu dobru staru „evo, krećem od ponedjeljka“.   

Dođe ponedjeljak, savjest se aktivira malo više nego drugim danima i to je u suštini jedino što se aktivira tog ponedjeljka.  

ponudadana, tijelo je hram, vježbanje, tjelovježba, rekreacija, teetana, trening

Naravno, bez generaliziranja, nismo svi isti pa doista ima i sretnih završetaka početnog provođenja  „master plana“.  


Bitno je samo započeti i krenuti, a ostalo će doći na svoje. Kako? Tako što ćeš stvoriti naviku, navika će stvoriti obvezu, a obveza donijeti rezultate zbog kojih će se stvoriti afekcija pa čak i strast prema vježbanju,  plesanju ili  trčanju. Izbor je na tebi. 

  Prethodni članak Sljedeći članak