25.01.2016.
Od skromne namirnice do gastronomske poslastice
Domovinom tjestenine smatra se Italija pa iako je nisu prvi proizveli, kroz povijest su usavršavali teksturu i okuse miješajući je sa svojim bogatim, začinskim umacima.
Definitivno je jedna od najvećih prednosti tjestenine ta što je možete pripremiti u relativno kratkom vremenu, a istovremeno se može poslužiti kao glavno jelo i kao prilog.
Ukoliko ste pobornik pripreme domaće tjestenine, dobra vijest je da priprema tjestenine kod kuće nije neki problem i ne treba vam dugo da ovladate tom vještinom. Jednom kad se "ufurate", neće vam padati na pamet domaću tjesteninu mijenjati onom s polica iz supermarketa.
Dosta je popularna ta namirnica, osobito jer postoji mnogo načina na koji je možete prilagoditi svom ukusu i okusu.
Špageti s umacima na bazi bosiljka, kadulje, rajčice, lazanje punjene bolognese umakom ili možda canellone s punjenjem od svježeg sira i špinata - što god odaberete, dobit ćete savršenu fuziju okusa i mirisa.
Škicnite u našu bazu i odaberite obrok po svojoj mjeri ;)