Tjestenina - kao glavno jelo ili prilog

Od skromne namirnice do gastronomske poslastice

Domovinom tjestenine smatra se Italija pa iako je nisu prvi proizveli, kroz povijest su usavršavali teksturu i okuse miješajući je sa svojim bogatim, začinskim umacima. 

Definitivno je jedna od najvećih prednosti tjestenine ta što je možete pripremiti u relativno kratkom vremenu, a istovremeno se može poslužiti kao glavno jelo i kao prilog. 

Ukoliko ste pobornik pripreme domaće tjestenine, dobra vijest je da priprema tjestenine kod kuće nije neki problem i ne treba vam dugo da ovladate tom vještinom. Jednom kad se "ufurate", neće vam padati na pamet domaću tjesteninu mijenjati onom s polica iz supermarketa.


ponudadana, tjestenina


Dosta je popularna ta namirnica, osobito jer postoji mnogo načina na koji je možete prilagoditi svom ukusu i okusu. 

Špageti s umacima na bazi bosiljka, kadulje, rajčice, lazanje punjene bolognese umakom ili možda canellone s punjenjem od svježeg sira i špinata - što  god odaberete, dobit ćete savršenu fuziju okusa i mirisa.

ponudadana, tjestenina

Škicnite u našu bazu i odaberite obrok po svojoj mjeri ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak