Top 10 restorana u Zagrebu kroz Ponudu dana

A u Zagrebu je klopa dobra, zbilja jest :)

Naša metropola ima finu restoransku ponudu, za sve ukuse i dubinu džepova. Ipak, za slučaj da džep nemaneku zapremninu, tu uskačemo mi. :) Prochekirajte nekeod restorana s kojima često ( i rado) dogovaramo ponude samo za vas ;)

1.) Texas steak & grill house

Texas Steak & Grill House" je  vrhunski restoran u Western american style-u, smješten na glavnoj prometnici u Savskoj 141. Ime restorana vam sve govori - specijalizirani su za slasne steakove napravljene po originalnoj američkoj recepturi. Ako volite dobar komad mesa - pritom ne mislimo metaforički, koji je fino začinjen i taman pečen, došli ste na pravo mjesto

2.) Restoran Madamoiselle

Prostor suvremeno uređenog interijera, odiše toplinom i pristupačnosti satkanoj u detaljima  kao i u pristupu samom gostu koji je na prvom mjestu. Smjestio se u srcu poslovne zone -Radnička 80 (Zagreb tower). Dnevna ponuda bazira se na tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji, a večernja na modernoj internacionalnoj i domaćoj kuhinji, uz dašak svjetskih trendova.

3.) Kun Lun

Za okus orijenta na nepcima, zaputite se do Slavonske 50 i kušajte neku od delicija koje na tradicionalan način pripremaju u kineskom restoranu Kun Lun. Proljetne rolice, szechuan junetina, knedle s mesom i povrćem, pržena patka s bambusom i kineskim gljivama, pržena piletina na szechuanski - jako ukusno i malo drugačije ;)

4.) Restoran Mrkvica

U samom središtu grada, smjestio se mali, simpatični restoran s  ponudom domaće kuhinje.  Grah varivo s kobasicama, sarma s pireom, brudet od orade i kelj na lešo samo su neka od finih, tradicionalnih jela koje možete pojesti u Mrkvici. Preporuka je da svakako probate specijalitet kuće - lignje u ćupu. :) Ugodan ambijent i mirna kućna atmosfera s nezaobilaznim crveno bijelim kariranim stolnjacima, definitivno doprinosi toj "kućnoj atmosferi."

ponuda dana, mrkvica

5.) Marinero Grill

O Mesu iz Marinero Grill - a i njihovim savršeno natopljenim lepinjama, čuli smo jako dobre komentare. Ćevapi iz Marinero Grill-a godinama su dio gradskih legendi o ćevapima. Istančani i fini omjeri masnoće i začina ispečeni na savršen način. Još kad s tim iskombinirate fini, kremasti kajmak - hedonizam može početi.

6.) The Movie Pub

“The Movie Pub & Restoran ” je tematski pub, čija je odrednica kao što je vidljivo iz naziva FILM, stoga prostorom dominiraju filmski studijski rekviziti, a na zidovima su izložene originalne fotografije sa svjetskih filmskih festivala (Cannski, Venecijanski, Berlinski…) i portreti najvecih filmskih zvijezda

ponuda dana, movie pub

7.) Bistro Slatinski Gaj

Ovo za sebe kažu: "U srcu Zagorja, nadomak Zagreba postoji gurmanski raj, naš Slatinski gaj. Na Vaš stol dolazi samo najbolje iz našeg zagorskog kraja, što naša jela čini posebnim, neodoljivim, kak bi mi rekli čisto domaćim. Točno onak kak su kuhali naši stari. Posjetite nas i otkrijte nostalgiju okusa za koju ste mislili da više ne postoji."

8.) Restoran Zlatna Medalja

U mirnom okruženju istočnog dijela Zagreba, s pogledom na jezero, dječje igralište te nogometne i teniske terene, smjestio se restoran "Zlatna medalja" . U ovoj oazi mira možete uživati svakodnevno, bilo u jednostavnom obroku ili posebnim prigodama. Zlatna medalja se razvila kao logičan nastavak na "starijeg brata" - restoran Borsolino , osnovan 1999. u CMP Savica Šanci. Stručno osoblje restorana odgovorit će na najzahtjevnije želje gostiju - od kreiranja jelovnika za organizaciju svih vrsta događanja do vrhunske usluge u potpunosti podređene zadovoljstvu svakog gosta.

9.) Pizzeria Desiree

Desirée restaurant & coffee bar otvoren je 20. studenog 2013. godine i nalazi se u zagrebačkom naselju Lanište.  Iznimno ugodan i topao ambijent restorana, ljubazno i ažurno osoblje, vrhunski kuharski majstori i bogata ponuda pizza, grilla, tjestenina i salata učinit će svaki vaš trenutak proveden u Desiréeu nezaboravnim. Ako živite u Zagrebu i ako volite pizzu - sigurno ste čuli za Desiree. Osim jako finih pizza koje vam se naprosto tope pod nepcima, razlikuju se i sa svojom "zaigranosti" u ponudi pa kod njih možete kušati recimo "crnu pizzu" ili "rulet pizzu". Osim pizza, od nedavno u ponudi imaju i grill menu.

10.) Bistro Arka

Kažu: "Oduševiti ćemo Vas ćevapima, pljeskavicama, šiš ćevapima, mesnim uštipcima ili miješanim mesom s roštilja. U ponudi su i Ramsteak, Beefsteak, lungići, dimljena i bijela vješalica. Veliki izbor pizza, tjestenina i pohanih specijaliteta, Zagrebački, Bečki..."  Jedino što još trebate znati je: Varoška 50, Dubrava, Zagreb. 

  Prethodni članak Sljedeći članak