Venecija - mjesto gdje romantika ne izumire :)

Grad povezan stotinama mostova i kanala

Jedan od fascinantnijih svjetskih gradova. Nalazi se na 118 otočića u močvarnoj venecijanskoj laguni i istoimenom zaljevu na sjevernom dijelu Jadranskog mora. Povezan je sa 150 kanala i 400 mostova. 

Veneciju krasi bogata povijest ispunjena sjajem i bogatstvom koji je zaradila kao najpoznatiji i najveći lučki grad te središte svjetske pomorske trgovine još u 15 stoljeću. Raskoš se očitovala na građevinama i palačama koje su svojim sjajem podsjećale na one orijentalne te su bile uređene od strane umjetnika kao što su Tintoretto, Veronese i Tizian.

Venecija se do danas nije mnogo promijenila što se toga tiče. Dapače, u njoj vrijeme kao da je stalo. Tako je vide i brojni turisti koji se svake godine slijevaju (doslovno) u lagunu. Osobito atraktivne su im znamenitosti tipa Trga Sv. Marka sa 175 metara dugim prostorom i ukrašenim stupovima i mozaicima te zvonikom koji se uzdiže na gotovo 100 metra iznad tla.

Ono što je također fascinantno i osobito privlačno turistima je Canal Grande, dug gotovo 4 km koji kroz grad vijuga kao smaragdna zmija. :) Njime možete zaploviti u romantičnu vožnju u jednoj od gondola diveći se sjaju grada koji je 15 stoljeće samo zamotao u ruho 21. stoljeća.

ponudadana, venecija

U isto vrijeme sjajna, čarobna i poetska, satkana od zlatnih niti, a s druge strane, upravo zbog tog teškog duha i mirisa prošlosti, Venecija koja zapravo stoji na pješčanom tlu, na rešetki satkanoj od drvenih stupova, polako tone u dubine lagune.

Međutim, ima još puuuuno vremena do tog dana, a vi, ukoliko još niste, posjetite ovaj  grad sjaja i raskoši, romantike i karnevalskog ludila. 

  Prethodni članak Sljedeći članak