Zagrebe, kamo za vikend? [11. - 13.3.]

Par prijedloga za ugodan i sadržajan vikend u metropoli ;)

Je li moguće? Sunce se pojavilo, a s njim i osjećaj da je proljeće tu negdje, iza vrata. Iako najavljuju neki polukišan vikend, ne damo se utjecaju kiše i sivila pa napadamo još žešće :)

1. Interaktivna zvučna instalacija Moritza Simona Geista
Pogon Jedinstvo, 11.3.
Novo događanje u zagrebačkoj Galeriji Močvara, čiji je godišnji program posvećen umjetnosti zvuka, predstavlja njemačkog umjetnika Moritza Simona Geista, koji izvodi elektroničku glazbu u društvu neobičnih glazbenika – mehaničkih robota!

2. Levačić, Jovanović, Križić trio
Bacchus, 11.3.
Levačić/Jovanović/Križić Trio autorski je band koji istražuje zvukove unutar jazz i slobodne improvizacije.
Ako ste raspoloženi za uživanje u kvalitetnom jazz zvuku, zaputite se na svirku jednog od naših najboljih bubnjara i skladatelja Krune Levačića koji je uzgred rečeno dobitnik nagrade Status HGU (Hrvatske glazbene unije) za najboljeg jazz bubnjara u zemlji. Pavle Jovanović završio je studij jazz gitare na konzervatoriju u Klagenfurtu. Nominiran je za nagradu HGU Status za najboljeg jazz gitaristu u 2015.g. Ivar Roban Križić mladi je kontrabasist, trenutno studira na jazz konzervatoriju u Grazu.

ponudadana, vikend, zagreb


3. Pinokio
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, 11.3.
Klince pod ruke i na zajedničku uživanciju uprizorenja književnog djela  i lika kojega svi dobro poznajete. :) Plesno-igrana predstava Pinokio u kojoj se prezentira nekoliko plesnih stilova step i jazz dance te suvremeni ples, kao i nekoliko glazbenih stilova poput jazza, rag timea i orijentalne glazbe uz klavirsku i orkestralnu glazbu namijenjena je klincima od 3 godine na dalje.  Projekt je odobren od strane Ministarstva kulture.

4. Kandžija i Gole žene promoviraju "Nema labavo" u Tvornici
Tvornica kulture, 12.3.
Kandžija je najbolji hrvatski reper - tako bar kaže kritika, posjećenost njegovih koncerata i broj fanova. On i njegov band "Gole žene" predstavit će Zagrebu aktualni album "Nema labavo" na velikoj koncertnoj promociji 12. ožujka u Tvornici kulture. Svakako oslobodi raspored za subotu navečer i dođi na dozu originalnosti ravno sa slavonske ravnice :)

5. Psihomodo Pop 
Kset, 12.3.
Kultni zagrebački bend, rekli bismo - institucija. :) Psihomodo svoj glazbeni izričaj gradi na post punk rock temeljima, koji im je od samih početaka bio važna odrednica. Nakon punih 7 godina, u sklopu KSET-ovog 40. rođendana, održat će koncert u subotu 12.3. Kako kaže stara narodna - budi tamo ili budi kvadrat! :)

ponudadana, zagreb, vikend

6. Yesh pres. SensualSelection
Tvornica Katran - Podmornica 5, 12.3.
DJ Yesh poznat i kao RRRamon! je vječni mladić koji uživa u elektronskoj glazbi i poslu DJ-a, a također je i organizator i resident nekoliko klupskih večeri - Chew The Fat! Croatia, Black Light, JabbaTon i Kool Katz. 
 Yesh najavljuje kombinaciju deep & soulful drumbice, vokalnog housea, disca i neo soula. Priušti si Sensual night za dušu i mjuzu! :)

7. Terapija, kazališna predstava
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, 12.3.
Nastala na osnovu britkog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića, predstava „Terapija” redateljice Maje Šimić na neuobičajen crnohumoran način razotkriva čitav jedan svijet ljudi pored kojih prolazite svakog dana, a i ne znate što se krije iza njihovih lica, pogleda, odjeće.


8. Pas party? Je, bome pas party! with DJ Marin Bukljaš & Mario 5Reković
Shock Show Industry D’Katran, 12.3.
Nekadašnja tvornica Katran u biti je i dalje tvornica, ali tvornica dobre zabave. Ukoliko još kojim slučajem niste bili, a zaista se želite dooobrooo provesti u subotu navečer i rasplesati tako da vas idući dan bole noge, svakako provjerite o čemu pričamo ;)

9. Miro Ungar and The Golden Sixties Revival
Pivana, 13.3.
Tijekom dugogodišnje uspješne umjetničke karijere, Miro Ungar surađivao je s mnogim poznatim hrvatskim skladateljima i glazbenicima, primjerice Ivom Robićem, Josipom Lisac, Nikicom Kalogjerom, Terezom Kesovijom i ostalim velikanima ... 
Ne propustite čuti najljepše od 60-ih u izvedbi jednog od posljednjih pravih kavalira hrvatske scene. 

10. Prijenos baleta: Spartak
Cineplexx Citycentar One East, 13.3.
Ova spektakularna predstava zahtijeva iznimnu fizičku pripremljenost i snagu, po kojoj su muški plesači Boljšoja poznati. Prvak Mikhail Lobukhin je zapanjujuć u izvedbi čuvenog gladijatora, a jednako je zanosna i njegova partnerica Svetlana Zakharova kao Aegina.

Prijedlozi su tu, na vama je da ih prilagodite trenutnim željama i mogućnostima. Dobru zabavu ;)

  Prethodni članak Sljedeći članak