Zagrebe, kamo za vikend? [26. - 28.2.]

Kišni vikend najbolje je nadjačati dinamičnim vikend - planovima ;)

Nismo se ni okrenuli oko sebe, a on kuca na vrata ili vam se ipak čini da ste se i nekoliko puta okrenuli ovaj tjedan, a njega nigdje? :) Da, tako se i nama čini. Čini se da je ovo tmurno, kišovito vrijeme doprinijelo tom osjećaju. No, to ne znači da već danas ne možete isplanirati svoj plan lutanja” i rekuperiranja na nekom manje kišovitom terenu”.

Donosimo jedan šarolik pregled događanja u Zagrebu ovaj vikend, možda nađete nešto za sebe. 

1. Premijera predstave "Žene" Josipa Kosora u režiji Paola Magellija
HNK, 26.2.
U predstavi glume: Livio Badurina, Lana Barić, Nikša Kušelj, Milan Pleština, Goran Grgić, Zijad Gračić, Dora Lipovčan, Ivan Colarić, Petra Svrtan, Iva Mihalić, Jelena Perčin, Ana Begić i Silvijo Mumelaš. Ovakva impozantna imena zasigurno garantiraju kvalitetu. 

2. Predstava Stilske vježbe
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, 26.2.
Stilske vježbe su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom. Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Ako niste do sada pogledali, vrijeme je, zar ne? :)

3. Bad Copy + Tibor
Vintage Industrial Bar, 26.2. 
Ukoliko niste baš za neki vid kulturnog uzdizanja u kazalištima i petak biste htjeli završiti u življem tonu, pravi recept za takvu konzumaciju nalazi se u Savskoj 160, u prostoru Vintage Industrial bara. U posjetu nam dolazi osebujni dvojac iz Srbije koje će vas svojim rap tekstovima dobrano protresti. ;)

4. Koncert Nene Belana
Dvorana Doma sportova, 27.2.
Dašak romantike za vikend donijet će vam bezvremenske pjesme u izvedbi Nene Belana, a u tome će mu pomoći njegove gošće i vrsni vokali Josipa Lisac, Zorica Kondža i Maja Posavec.

 
Zagreb


5. Lisinski subotom: Češka Filharmonija - DVOŘÁK&ČAJKOVSKI
Dvorana Vatroslav Lisinski, 27.2.
Kulturno uzdizanje za subotu navečer - i to uzdizanje na jedan zbilja poviši nivo. Naime, možete uživati u vrsnoj klasičnoj glazbi iznimne kvalitete  i ostavštine Antonína Dvořáka pod ravnanjem sjajnog dirigenta Jiří Bělohláveka i Kirilla Gersteina na glasoviru.

6. Zagrebdox: Sonita
Cineplexx Centar Kaptol, 27.2.
Sonita sa svojim dnevnikom dijeli san o tome da postane slavna reperica. No zasad njezine su jedine obožavateljice druge tinejdžerice u teheranskom skloništu. 

7. Koncert grupe Dječaci
SAX, 27.2.
Sada već iznimno popularni, splitsko - zagrebačka kombinacija dječaka potpuno će vas izuti iz čizmaka. :) Ako ste za malo akcije u vidu cupkanja i pjevušenja, nemojte propustiti ovaj energetski naboj. :)

8. Blackbird ˙U2 Tribute Band
Hard Place, 27.2.
Bend se sastoji od četiri već prije poznatih/aktivnih glazbenika koji su djelovali u mnogim bendovima, projektima različitih žanrova od rocka preko funka pa do gospela i jazz-a.

9. ThisCasting, kazališna predstava
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, 28.2.
Kroz likove triju djevojaka različitih životnih puteva i sudbina, otvara se prostor za preispitivanje zdravlja jednog društva.

10. Dylan Moran
Sc- Kino Zagreb, 28.2.
Svi znaju koliko je smijeh dobar, a ruku na srce u posljednje vrijeme je nekako sve manje situacija koje nam izvlače onaj spontani, gromoglasni smijeh. Evo prilike! Irski stand up komičar Dylan Moran dolazi u Zagreb! Mnogi ga smatraju genijalcem koji britkim humorom spaja nespojivo i sve oblikuje u čudesno promišljen kaos.

  Prethodni članak Sljedeći članak